Toiminta-ajatus

Uskojaelama.net on kristillinen nettisivusto ja verkkoyhteisö, jonka tarkoituksena on ekumeeniselta pohjalta edistää klassista kristillisyyttä ja hengellistä elämää Suomessa. Tämä tarkoittaa vanhan kristikunnan yhteisen tunnustuksen pohjalle rakentuvaa teologiaa ja hengellisyyttä. Sivusto ei ole riippuvainen mistään kirkosta tai kirkkokunnasta, kristillisistä järjestöistä tai vastaavasta.

Tavoitteenamme on profiloitua keskustelupalstana, joka tarjoaa mahdollisuuden avoimeen ja syvälliseen keskusteluun sekä vaativissa teologisissa että käytännön uskonelämään liittyvissä kysymyksissä. Keskustelua ohjaavat lyhyet säännöt ja ohjeet sekä moderointikulttuuri, jossa pyritään läpinäkyvyyteen ja vertaiskritiikkiin. Sivustolla on selvä missio, mutta ei kiellettyjä puheenaiheita, kunhan sivuston luonnetta kunnioitetaan ja keskustelun sävy pysyy asiallisena. Kriittinen keskustelu on tervetullutta, henkilökohtaiset hyökkäykset kiellettyjä.

Sivusto toimii vuosina 2005-2011 toimineen uskojarukous.net palvelun jalanjäljissä. Keskustelua valvovat eri taustoista tulevat vapaaehtoiset yksityishenkilöt. Moderaattorit tunnistaa heidän nimimerkkinsä alla olevasta tekstistä. Sivuston teknisestä ylläpidosta vastaa TM, pastori Wille Huuskonen (nimimerkki Willeh). Tarvittaessa yhteyttä voi ottaa yksityisviestillä tai sähköpostilla osoitteeseen wille.huuskonen@luthersaatio.fi